Turku Pride ry. vaatii inhimillisempää transhoitoa.

Vaadimme inhimillisempää trans-hoitoa.

Turku Pride vaatii transhoidoilta inhimillisyyttä. Olisi korkea aika, että transhoitoihin liittyvässä keskustelussa kuullaan niitä, joita hoidot koskevat.

Pystymme ymmärtämään sen, että lääketieteellisistä toimenpiteistä päättää lääketieteen ammattilainen. Sitä emme pysty ymmärtämään, että sukupuolidysforian hoitamiseksi lääketieteellisin keinoin on hoitoa hakeneen käytävä pitkä, mielivaltainen, tungetteleva ja traumatisoiva temppurata. 

Tampereen nuorisopsykiatrian palveluiden ylilääkäri Kaltiala on puhunut useissa kansainvälisissä anti-gender-tapahtumissa ja toistuvasti perustanut lausuntonsa henkilökohtaisiin näkemyksiin tutkitun tiedon sijasta. Anti-gender -liike on transfobinen liike, joka vastustaa kuvitteellista gender-ideologiaa ja esimerkiksi transhoitoja. On dystopista, että nuorten transihmisten hoidosta maassamme vastaa avoimesti transvastainen aktivisti. On dystopista, että Kaltiala esiintyy myös suomalaisessa mediassa asiantuntijana.

Vaadimme kokemusasiantuntijoiden ja kansainvälisten asiantuntijajärjestöjen kuulemista, kun terveydenhuollon palvelukokonaisuuksia suunnitellaan. Vaadimme myös, että niin lainsäädännössä, kuin terveydenhuollon palveluissa huomioidaan sukupuolen moninaisuus kokonaisuudessaan. 

Inhimillinen transhoito on ihmisoikeus.

Discover more from Turku Pride

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top