Minna Sumelius valittu Turku Priden uudeksi tapahtumakoordinaattoriksi

Minna Sumelius on valittu vuoden 2019 Turku Priden tapahtumakoordinaattoriksi monen erinomaisen hakijan joukosta. Sumelius aloittaa työt toukokuun alussa.

Aktivisti ja koordinointityön ammattilainen Sumelius on valmistunut Humanistisesta ammattikorkeakoulusta keväällä 2009, suuntautuen vapaaehtoistyön ohjaamiseen, johtamiseen ja kehittämiseen.

“Turku Pride on minulle hyvin tärkeä tapahtuma – siinä kiteytyy aidosti sekä periksiantamaton aktivismiasenne että kaupungin parhaimmat ja värikkäimmät bileet. Tämän takia olen hyvin innoissani siitä, että pääsen kehittämään tapahtumakokonaisuudesta vieläkin valovoimaisempaa”, kertoo Sumelius.

Sumelius on työskennellyt aiemmin mm. Suomen Luonnosuojeluliiton kahdessa kehitysyhteistyöhankkeessa, Suomen Sosiaalifoorumin projektisihteerinä, Rakennusliiton tutkimuskoordinaattorina sekä Vasemmistonuorten ilmastokampanjavastaavana. 
Sumelius on toiminut myös Turku Priden vapaaehtoisena tiedottajana vuonna 2014.

”Turku Priden ajatus on ottaa kantaa ajankohtaisiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuviin yhdenvertaisuuden epäkohtiin, kuten transsukupuolisten epäinhimilliseen ja ihmisoikeuksia rikkovaan pakkosterilisaatiolakiin, sekä tarjota kaikille upea tapahtuma, johon jokainen voi turvallisesti osallistua omana upeana itsenään. Uskon, että Sumelius vie Turku Priden hallituksen toivomaan suuntaan ja tekee Turku Pridestä entistäkin upeamman, monimuotoisemman ja inklusiivisemman tapahtuman”, sanoo toista vuotta Turku Priden puheenjohtajana toimiva Amro El-khatib.

Turku Pride 2019 järjestetään 19.-25.8.2019.

Lisätiedot:
Amro El-khatib, Turku Pride ry:n puheenjohtaja
amro.elkhatib@turkupride.fi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.