Turku Priden ohjelma

Klikkaamalla tapahtuman nimestä, pääset lisätietoihin. Huomaa, että tapahtumissa on päällekäisyyksiä. Listaa päivitetään vielä, eli tarkkaile sitä aktiivisesti! Nähdään tapahtumissa!

1.-31.8.2023

Julle: Ylpeästi minä

Taidenäyttely Turun pääkirjaston nuortenosastolla. Näyttely on Pride-aiheinen, jossa nähdään taiteilijan eri puolia. Taiteilija haluaa näyttää miten jokainen voi ylpeästi olla sitä mitä on, häpeilemättä.

Sopii kaikenikäisille. Ilmainen. Suomeksi.

Liikuntaesteisten pääsy: Pyörätuoliramppi. Automaattiovi (painike). Invapysäköinti. Inva-wc. Hissi.

21.-26.8.2023

Avointa nuorten toimintaa Valolla, Kuplassa

Avointa nuorten (15-29v.) toimintaa Valolla, Kuplassa (Nuorisotakuutalo Turku). Emme tarkista ikääsi, riittää, että olet nuori aikuinen. Kupla on avoin kohtaamispaikka ja vapaa-ajantoimintaa nuorille ja nuorille aikuisille, etsivän nuorisotyön olohuone. Toimintaa on joka tiistai ja torstai. Turku Pride -viikolla teemaan liittyvää ohjelmaa.

Osallistumme Pride-kulkueeseen lauantaina 26.8. Tapaamme Valon nuorisotila Pastellissa (Humalistonkatu 7b, 20100 Turku) pienen aamupalan ja valmistautumisen merkeissä, ja lähdemme yhdessä kulkueeseen. Lisätiedot Instagramista: @nuorisotakuutalo_turku tai suoraan ohjaajalta vaikkapa WhatsApp-viestillä, arkiaikoina: Anu 040 195 3881.

Esteettömyystiedot

Kupla kokoontuu enimmäkseen Valon nuorisotila Pastellissa, joka on fyysisesti esteetön. Bussipysäkki on näköetäisyydellä.

Humalistonkadulta lyhyt ramppi vie parin portaan rinnalla ulko-ovelle. Pastell on yhdessä tasossa ja ovelta näkee kutakuinkin koko tilan. Tilassa on esteetön wc ja induktiosilmukka, sekä erilaisia ja eri tasoissa olevia pöytiä ja istuimia.

Ruokavaliot ja allergiat pyritään aina ottamaan huomioon jo etukäteen.

Paikalla on aina kaksi ohjaajaa. Ohjaajilta saa tukea esimerkiksi jos ahdistus valtaa sydänalaa tai on muuten elämässä huolta. Emme hyväksy minkäänlaista epäasiallista käytöstä. Mikäli vierailet Valon toisessa toimipisteessä Ratapihankadulla tilaan pääsee portaita pitkin tai hissillä.

Tiloissa 3.krs. on esteetön wc, joka ei ole niin hyvin esteetön kuin sen pitäisi olla: se on melko kapea. Emme voi siis sanoa Ratiksen olevan esteetön. Autamme mielellämme, ilmoita tulostasi niin olemme sinua varten. (Ratapihankatu 53C, 20100 Turku). Tule rohkeasti omana itsenäsi, sinä olet tärkeä ja riittävä joka hetki. <3

Jos on jotakin mielen päällä, kysy asiasta ohjaajalta vaikkapa WhatsApp-viestillä, arkiaikoina: Anu 040 195 3881.

21.-27.8.2023

Nuorten Turku Pride: Recycled Rainbow

Pride-viikon aikana nuorten Stoorissa (Turun kaupunginkirjasto) tehdään yhteisöllistä taideteosta kierrätysmateriaalista. Stoorissa kootaan yhdessä suurta sateenkaarta, joka on tehty pahvipaketeista leikatuista kuvioista. Tule Stooriin askartelemaan oma pahvikuviosi ja liitä oma väriläiskäsi sateenkaareen!

Avoinna Stoorin aukioloaikojen mukaan ma–pe klo 10–20 ja la–su klo 11–17.

Nuorten Stoori sijaitsee pääkirjaston uudisrakennuksen 1. kerroksessa. Tapahtuma on suunnattu 13–19-vuotiaille nuorille. Tapahtuma on maksuton. Tapahtuman kieli on suomi. Osallistumisohjeet myös ruotsiksi / instruktioner också på svenska.

Stoori on esteetön.

23, 25 & 26.8.2023

Miehet, jotka eivät löytäneet rakkauta

Nykytanssiesitys nimeltä ” Miehet, jotka eivät löytäneet rakkautta” koreografilta Ismo-Pekka Heikinheimo ensi-illassa 23.8. Barker-teatterilla, Turun vapaan taiteen näyttämöllä. Koreografi Ismo-Pekka Heikinheimo teki Suomen ensimmäisen avoimesti homomiesten yhteisöä käsittelevän tanssiteoksen nimeltä ToF vuonna 1998. Teos oli Helsingin Juhlaviikkojen tilausteos.

Ismo Dance Company
Koreografia, konsepti ja ohjaus: Ismo-Pekka Heikinheimo
Tanssi: Tanja Illukka ja Ismo-Pekka Heikinheimo
Muusikko: Mikko Helenius
Valosuunnittelu: Mari Agge
Pukusuunnittelu: Ismo-Pekka Heikinheimo ja Tanja Illukka
K16

Miehet, jotka eivät löytäneet rakkautta on tanssiteos kahden yksilön yrityksestä löytää yhteys itseensä ja toisiinsa. Toinen heistä on jo kuusikymppinen vanhenemistaan ja mieskuvaansa pohtiva mies, toinen ristiinpukeutuva nelikymppinen nainen, joka tuntee olevansa mies. Molemmat joutuvat tekemään kehon poliittista uudelleenrajaamista, jotta heidän potentiaaliresurssinsa avautuisivat. Alun asemoinniltaan ja ilmiasultaan eristyneestä asetelmasta alkaa henkilöiden lähentyminen ja yhteisen jaettavan etsiminen.

Teoksessa kuvataan olemisen haurautta, hetkisyyttä ja yhteyden luomista ihmisten ja maailman kanssa. Nyt-hetki on se hetki, jota monet tavoittelevat, jota jotkut eivät ymmärrä tavoitella, se joka meni jo ennen kuin huomasitkaan, se jossa luulit olleesi läsnä, se mitä kaiken maailman mindfulnessit kaupallistavat. Ihminen voi olla joutokäynnillä toimiva potentiaaliresurssi.

Olemme tanssijoina maailman tutkimisen ammattilaisia. Teemme sitä pitkälti kehollisuuden antamien aistielämysten ja kehollisuuden rajallisuuden tutkimisen kautta. Suoritamme samalla ja väistämättä kehon poliittista uudelleenrajaamista. Kehollisten käytäntöjen ja ilmaisun rajojen ylitykset, transgressiot, kulkevat läpi teoksen.

Teoksen musiikki on kansainvälistä nykymusiikkia ja suomalaista tangomusiikkia.

Esitykset
Ke 23.8. klo 19, ensi-ilta
Pe 25.8. klo 19 ja
La 26.8. klo 16
Teoksen kesto on noin 50 minuuttia.

Liput: 20 / 10€ opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, taiteilijat
Liput voi varata osoitteessa: [email protected]
Lippuja saa myös ovelta tuntia ennen esityksen alkua.

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö
Linnankatu 31, 4krs, 20100 Turku
www.barkertheatre.fi

Esteettömyystiedot

Tila on esteetön. Esitystila sijaitsee rakennuksen neljännessä kerroksessa jonne pääsee hissillä. Kolmannessa kerroksessa sijaitsevat wc-tilat yleisölle, jossa myös inva wc.

21.8.2023

18:00-20:30 Dirty River Roller Derby: näytöspeli

Paikka: Ilpoisten palloiluhalli, Lauklähteenkatu 13

Tervetuloa katsomaan, kun Ilpoisissa pelataan roller derbyä! Turun ihanin ja ainoa roller derby -seura Dirty River Roller Derby järjestää heti Turku pride -viikon alussa maanantaina 21.8. klo 18–20 kaikille avoimen näytösottelun, jossa pääsee tutustumaan lajiin matalalla kynnyksellä. Pelin teemana on Turku Priden henkeen sopivasti Raivo ja Rakkaus. Toivomme paikalle runsain mitoin yleisöä kannustamaan!

Roller derby on vauhdikas ja strateginen täyskontaktilaji, jota pelataan quad-rullaluistimilla ovaalinmuotoisella radalla. Pelissä on kaksi joukkuetta, joissa kummassakin on yksi pisteidentekijä eli jammeri ja neljä blokkeria, jotka yrittävät estää jammerin etenemisen. Joukkue saa pisteitä, kun oma jammeri ohittaa vastustajan blokkereita. Pelissä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, eikä mustelmiltakaan aina voi välttyä!

Näytösottelun jälkeen tarjoamme mahdollisuuden päästä kokeilemaan luistelua ja kuulemaan lisää roller derbyn harrastamisesta Turussa. Järjestämme kahtena peräkkäisenä torstaina (24.8. ja 31.8.) kaksi matalan kynnyksen open skate -tapahtumaa, joihin voivat ilmoittautua kaikki, joita on pistänyt edes pienen pieni derbyitikka! Kokeilukerroista löydät enemmän tietoa pride-ohjelman torstain kohdalta. DRRD haluaa tarjota turvallisemman, syrjinnästä vapaan tilan treenata, pelata, toimia vapaaehtoisena ja fanittaa. Emme hyväksy syrjintää sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, ihonvärin, iän, kehon tai minkään muunkaan ominaisuuden perusteella.

Saavutettavuus

DRRD:n tapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita emmekä hyväksy rasistista, seksististä, homofobista, transfobista, ableistista tai muuten syrjivää käytöstä. Tapahtumissamme tulee kunnioittaa jokaisen itsemäärittelyä, eikä olettaa esim. kenenkään sukupuolta, seksuaalisuutta tai terveydentilaa. Ongelmatilanteissa voit kääntyä seuran jäsentemme puoleen tai ottamalla myöhemmin yhteyttä osoitteeseen conflictmanagement(at)dirtyriverrollerderby.com tai käyttämällä anonyymiä ilmoituslomaketta.

Pyydämme ottamaan huomioon hajusteherkät ihmiset ja välttämään hajusteiden käyttöä tiloissa.

Tapahtumapaikkana on Ilpoisten palloiluhalli, joka ei ole esteetön. Autolla pääsee ajamaan palloiluhallin ulko-ovien eteen ja vieressä 20 metrin päässä on parkkipaikkoja. Parkkipaikoissa ei ole erikseen varattuja esteettömiä parkkipaikkoja, mutta voimme tarvittaessa varata riittävän suuren parkkitilan ulko-ovien vierestä. Ulko-oville johtaa n. 5 metrin tasainen kivilaatoitus, joka on ylämäkeen n. 5 asteen kulmassa. Ulko-ovien edessä on 30 mm korkea metallinen ritilä. Ulko-ovissa ei ole automaattista avausta ja ne ovat raskaat, mutta olemme vastassa ovella tapahtuman alussa. Jos tapahtumaan tulee myöhemmin, voi soittaa oven vieressä olevaa ovikelloa, joka on 120 cm korkeudella.

Tapahtuma sijaitsee liikuntasalissa, jossa on puinen lattia, ja joka on sisään tullessa aulatilasta suoraan oikealla n.10 metrin päässä.

Aulatilassa on esteetön wc, joka on sukupuolittamaton.

Opaskoirat ovat sallittuja tiloissa.

Jos haluat tarkempia tietoja esteettömyyteen liittyen, ota yhteyttä beginners(at)dirtyriverrollerderby.com

22.8.2023

18:00-21:00 Narukerho Selftie Social: Pride edition

Aika: 22.8. klo 18.00–21.00. Toivomme, että saavut 18.00–18.15 välillä, jotta kaikki ovat paikalla, kun aloitamme klo 18.15.

Tervetuloa kokeilemaan itsesidontaa tai tutustumaan muihin itsesidontaa jo harrastaviin Narukerhon Pride-iltamaan!
Itsesidonta on köysillä tehtävää sidontaa (eli bondagea), jossa nimensä mukaisesti henkilö sitoo itseään. Köysisidonnasta käytetään japanilaisvaikutteisessa muodossaan myös nimityksiä shibari ja kinbaku. Itsesidonta voi olla koristeellista, meditatiivista, eroottista, teknistä, akrobaattista tai hupsuttelevaa – eli juuri sellaista kuin sitoja itse tahtoo!

Tämä on matalan kynnyksen tapahtuma heille, joille köysittely on aivan uutta. Pride-viikon itsesidontaillassa käymme läpi sitomisen perusteita. Tapahtumaan ovat erityisen tervetulleita myös uudet itsesitojat eli he, jotka ovat sitoneet parin kanssa, mutta joille itsesidonta on uutta, sekä lämpimästi myös he, jotka harrastavat itsesidontaa, mutta eivät ole vielä käyneet Narukerhossa.

Narukerho Selftie Social kokoontuu normaalisti joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko. Narukerho on suunnattu kaikille itsesidonnasta kiinnostuneille taitotasoon katsomatta. Kerhossa sana ja tila on vapaa: voit osallistua keskusteluun tai keskittyä vain omaan sitomiseesi. Narukerho on tila, joka on tarkoitettu itsen sitomiseen: voit osallistua tapahtumaan parin (tai useamman
henkilön) kanssa, mutta ethän sido hänen (heidän) kanssaan tapahtuman aikana. (Jos sinulla on avustaja mukana, hän voi auttaa sinua sitomisessa.)

Paikka: Kulttuuritehdas Manillalla, Läntisen tanssin aluekeskuksen studiolla (Itäinen rantakatu 64B)
Saapumisohje: Sisäänkäynti on sisäpihan vasemmassa takanurkassa portaiden yläpäässä (ks. esteettömyystiedoista esteetön kulku). Sisällä löydät studion Tehdas-teatterin ja Aurinkobaletin välistä.

Ikäraja: K18
Hinta: maksa mitä jaksat (0–10 €)
Kieli: suomi, ruotsi & englanti

Muuta: Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Vältäthän hajusteiden käyttöä tapahtumissamme. Ota mukaan omat köydet, jos sinulla sellaiset on – lainaköysiä on kuitenkin saatavilla. Voit pukeutua haluamallasi tavalla, mutta suosittelemme mukavia ja joustavia vaatteita. Mukaan voi olla hyvä ottaa myös vesipullo ja pientä evästä.

Esteettömyystiedot löydät täältä.

23.8.2023

16:00-18:00 Mummolaakson kahvit

Oletko joskus miettinyt, mikä on Mummolaakso? Nimestään huolimatta Mummolaakson toiminta on tarkoitettu kaikenikäisille lesbo-, bi/pan- ja transnaisille. Järjestämme monipuolista toimintaa ja teemme vaikuttamistyötä. Tervetuloa kahvittelemaan kanssamme! Tapahtuma on maksuton, Turun Seudun Mummolaakso tarjoaa kahvit.

Paikka: Kulttuuriravintola Viides Näyttämö, Itäinen Rantakatu 14 Turku.

Esteettömyystiedot

Tilaan on esteetön sisäänpääsy (liikuntarajoitteisille saavutettava). Ulko-ovi on katutasossa, kaksi ovea, toisessa kulku esteetön (ei kynnystä). Inva-wc hissillä yksi kerros alempana. Opasteet. Oviaukkojen leveys 89 cm. Sukupuolineutraalit wc-tilat.

17:00-19:00 Nuorten Turku Pride: Open mic -ilta

Lava on vapaa! Open mic –iltana Pääkirjaston Studion lavalle voi tulla tekemään mitä vaan: lausumaan runon, pitämään puheen, lukemaan omia päiväkirjamerkintöjä, räppäämään, laulamaan, tanssimaan, soittamaan jotain soitinta; yksin tai kaverin kanssa…

Tapahtuma on suunnattu 13–19-vuotiaille nuorille. Tapahtuma on maksuton. Tapahtuman kieli on suomi, mutta myös muunkieliset esitykset ovat tervetulleita.

Illan avaa kolme esiesitystä, joiden jälkeen lava on avoin kaikille nuorille. Esiesitykset ovat nuorten tekemiä. Illan juontaa Elina Laine.

Esiesitykset:

 1. Broisku, Klimppi, Lesbo:
  “Sisälläni on pakkautuma, tulppa, tukos asioita, jotka tulee päästää ulos.”
  Broisku, klimppi, lesbo on kahden turkulaisen nuoren toteuttama teos queer-naisen näkökulmasta. Teokseen sisältyy visuaalista ja auditiivista taidetta sekä performatiivista lavarunoutta.
  Esiintyjät Kaisa ja Kuura (KaiKu)
 2. TBA
 3. Sapfosta seuraavat:
  Runollinen esitys, joka tutkii ja tuo esille naisten välistä rakkautta historiallisten raamien avulla. Runo tuo esille sitä, miten rakkaus naisten välillä ja queer-naisten olemassaolo on aina ollut läsnä, ja juhlii sekä sen alkuperiä että nykyisyyttä.

17:30 – 20:00 Ekvalita: Kaupunki on queer – luova työpaja

Vimma (Aurakatu 16, Turku) klo 17.30–20:00.
Tässä työpajassa päästetään luovuus valloilleen ja pohditaan, minkä kaiken kaupunkiympäristössä näkyvän voidaan tulkita olevan tavalla tai toisella queer. Alustuksen jälkeen osallistujat pääsevät valokuvaamaan ympäristöä. Lopuksi keskustellaan valokuvista ja kokemuksesta.

Työpaja on ilmainen ja avoin kaikille aikuisille. Osallistuaksesi tarvitset kameran, älypuhelimen kamera toimii tähän tarkoitukseen hyvin. Työpaja on kolmikielinen (suomi, ruotsi, englanti). Pajaan voi tulla yksin tai yhdessä toisen ihmisen kanssa. Rajallisesti paikkoja: ennakkoilmoittautuminen tällä lomakkeella.

Vimma on esteetön. Liikuntarajoitteiset henkilöt pääsevät sisään kahta eri kautta: joko talon katutason “ylälaidasta” soittamalla ovikelloa tai takapihan rampista. Talon jokaiseen kerrokseen pääsee suurella hissillä ja kaikissa kerroksissa on inva-WC. Vimmassa on sukupuolittamattomia WC-tiloja.

18:00 – 20:00 Turun Baletti @ Turku Pride: Ulos kaapista!

Paikka: Saaristobaari, Aurakatu 14
K-18 / maksuton / kaikille avoin

Kaapissa eläminen ja kaapista tuleminen ovat ilmiöitä, jotka koskettavat niin kinkyjä kuin queer-ihmisiä, mutta mitä se varsinaisesti tarkoittaa? Missä menee kaapissa olon ja yksityisyyden raja? Keille ja keitä varten kaapista tullaan? Tarvitseeko kaapista rynnätä ryminällä ulos vai voiko sen ovea varovasti vaiheittain raottaa?

Kysymyksiin ei ole oikeita vastauksia, mutta näitä teemoja pohditaan Turun Baletin Turku Pride -viikon Ulos kaapista! -paneelikeskustelussa. Näkemyksiä kuullaan BDSM-alan ammattilaisilta sekä kinkyskenen aktiiveilta.

Paneelikeskustelu alkaa klo 18:00, ovet avautuvat 17.30, paikkoja on varattu ensimmäiselle 40 tulijalle.

Noudatamme kaikissa tapahtumissamme turvallisemman tilan periaatteita sekä yhdistyksen yleistä etikettiä. Mikäli havaitset sääntöjä rikottavan, ole yhteydessä tapahtuman vetäjään jonka tunnistat oranssista TB-kaulanauhasta. Tapahtumassa on käytössä unisex-WC:t.

Esteettömyystiedot

Sijainti: Saaristobaari sijaitsee osoitteessa Aurakatu 14, mäessä kohti Turun Taidemuseota.

Sisäänkäynti: Taidemuseon suunnasta on 125cm leveä ramppi, jonka laella on 90 asteen käännös oikealle. Ovi aukeaa vasemmalta puolelta (saranat oikealla) eli rampin suuntaan. Oviaukon leveys on 83cm ja sen kohdalla on yhteensä 5cm nouseva kynnys kolmen askelman kautta.

Noin neliön kokoisessa aulassa on oikealla hissi johon käännytään 90 astetta ja hissin oikealta ulospäin (saranat vasemmalla) aukeava oviaukko on 90cm. Hissin mitat ovat 146cm leveä, 100cm syvä.

Hissi nousee noin metrin, hississä käännyttävä 90 astetta vasemmalle toiselle ovelle. Toisen kerroksen 90cm leveä ulospäin aukeava ovi (saranat oikealla) johtaa kynnyksettömään narikkahuoneeseen, joka ei ole käytössä illan aikana. Huoneessa tehtävä 90 asteen käännös vasemmalle ja avattava viimeinen ulospäin vasemmalta aukeava ovi (saranat oikealla) ravintolan käytävään josta on pääsy kaikkialle baariin.

Esteetön WC löytyy clubin puolelta, esiintyjien backstagen sisältä, esteettömän WC:n käyttö on maksutonta. Backstagen ovi aukeaa vasemmalta puolelta (saranat oikealla) ja oviaukko on 86cm leveä, huoneen vastakkaisella seinällä olevan WC:n ovi on 90cm leveä. WC-istuimen vieressä on oikealle kädelle puinen tuki ja vasen puoli on vapaa.

24.8.2023

16:00-17:30 FSI: Pride workshop

Järjestäjät: FSI (Finlands Svenska Idrott), Regnbågsallians ja Folkhälsan

Paikka: Kvartersklubben (osoite: Reuterska huset, Henrikinkatu 9, 20500 Turku).

• Kenelle: Suunnattu alle 18-vuotiaille, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita

• Ohjelma: Pride-askartelu, Pride-tietovisa, Sateenkaarisnacks

Estettömyystiedot

Naapurikerho on ensimmäisessä kerroksessa ja siellä on pyörätuoliramppi. Ovet ovat puoliautomaattisia, ja niissä on apuovipumppu. Sisätila on esteetön, esteetön wc ja kuulosilmukka aulassa. Enimmäismäärä 64 henkilöä.

17:00-19:00 Nuorten sateenkaarikirppis

Onko sinulla tarpeettomaksi käyneitä koruja, tavaroita ja vaatteita, jotka voivat olla aarteita jollekulle toiselle? Tai haluatko tehdä löytöjä, vaikka lauantain kulkuetta ja puistojuhlaa ajatellen?

Pääkirjaston Kirjastopihalla pidetään nuorten Sateenkaarikirppis, jonne ovat tervetulleita sekä myyjät että asiakkaat. Myyjien pöydät täytetään saapumisjärjestyksessä. Ei pöytävarauksia. Myyjät voivat tulla järjestelemään pöytiään jo klo 16:30 alkaen. Pöytien täytyttyä kirpparipistettä voi pitää myös maassa, jos tuo oman viltin. Kirppispöydän pitäminen ei maksa mitään. Huonon sään sattuessa Sateenkaarikirppis siirretään Stooriin. Stoori sijaitsee pääkirjaston uudisrakennuksen 1. kerroksessa.

Tapahtuma on suunnattu 13–19-vuotiaille nuorille. Tapahtuma on maksuton. Tapahtuman kieli on suomi.

stoori.kaupunginkirjasto(at)turku.fi
02 262 0626

17:00-19:30 Lahjasolustaustasta lapselle puhumisen ilta sateenkaariperheille

Taide- ja toimintatalo Vimma, Aurakatu 16, 20100 Turku

Ilmoittautuminen täällä (rajattu määrä paikkoja)

Helminauha-tapaamisessa tarjotaan tietoa ja tukea lahjataustasta puhumisen teemoista. Tilaisuuden ohjaavat Helminauha-hankkeen työntekijät ja tilaisuudessa käydään keskusteluja vertaisten kesken. Tilaisuus on suunnattu lahjasoluilla lasta toivoville ja lapsen saaneille sateenkaariperheille.

17:45-19:00 Sateenkaariperheet ja tasa-arvoinen vanhemmuus -luento

Puhujana perheterapeutti Maria Lindell Folkhälsanista

Paikka: Kvartersklubben (osoite: Reuterska huset, Henrikinkatu 9, 20500 Turku).

• Järjestäjä: Regnsbågsalliansen ry yhteistyössä Folkhälsans förbund ry

• Kenelle: huoltajat, ammattilaiset ja muut aiheesta kiinnostuneet

Estettömyystiedot

Naapurikerho on ensimmäisessä kerroksessa ja siellä on pyörätuoliramppi. Ovet ovat puoliautomaattisia, ja niissä on apuovipumppu. Sisätila on esteetön, esteetön wc ja kuulosilmukka aulassa. Enimmäismäärä 64 henkilöä.

Luento pidettään ruotsiksi. Ei vaadi rekisteröitymistä.

19:00-19:30 FSI: Onko urheilu HBTQIA+ ystävällinen? -luento

Puhujana Tarja Krum, Finlands Svenska Idrott (FSI)

Paikka: Kvartersklubben (osoite: Reuterska huset, Henrikinkatu 9, 20500 Turku).

Urheilun rakenteet tunnetaan poissulkeviksi ryhmille, jotka poikkeava kapeista normeista. Tämän luennon aikana käydään läpi lajin rakenteita ja faktoja siitä, miten HBTQIA+ yhteisö kokee lajin. Lisäksi esitellään uutta meneillään olevaa tutkimusta HBTQIA+ yhteisön sisällä ja ulkopuolella olevista naisista ja heidän kokemuksistaan urheilusta, miksi HBTQIA+-naiset harrastavat liikuntaa ja mitkä ovat esteet, joiden vuoksi HBTQIA+-naiset eivät harrasta urheilua?

• Kenelle: Urheiluseurat, ammattilaiset ja muut aiheesta kiinnostuneet

• Järjestäjä: FSI (Finlands svenska idrott) yhteistyössä Folkhälsan ja Regnbågsalliansen

Estettömyystiedot

Naapurikerho on ensimmäisessä kerroksessa ja siellä on pyörätuoliramppi. Ovet ovat puoliautomaattisia, ja niissä on apuovipumppu. Sisätila on esteetön, esteetön wc ja kuulosilmukka aulassa. Enimmäismäärä 64 henkilöä.

Luento pidettään ruotsiksi. Ei vaadi rekisteröitymistä.

19:00-20:30 Dirty River Roller Derby: open skate

Tule tutustumaan roller derbyyn, kokeilemaan luistelua ja tapaamaan lajin harrastajia!

Mitä: Mahdollisuus kokeilla roller derbyä ja tutustua lajiin!
Milloin: torstaina 24.8. klo 19.00 – 20:30 ja torstaina 31.8. klo 19.00 – 20:30
Missä: Ilpoisten palloiluhalli, Lauklähteenkatu 15, Turku
Maksaako: Homma on ilmaista!
Ilmoittautuminen: https://forms.gle/bVdiVrZ85gye5i5N7

Dirty River Roller Derby eli DRRD on Turun ikioma, jo yli 10-vuotias roller derby -seura. Roller derby on vauhdikas ja strateginen rullaluistimilla pelattava joukkuelaji, jossa pääsee taklaamaan kovaa – tietysti sääntöjen puitteissa.

Seuraan ja lajiin pääsee tutustumaan torstaina 24.8. ja torstaina 31.8. klo 18.30 Ilpoisten palloiluhallissa (Lauklähteenkatu 15, Turku). Järjestämme molempina päivinä open skaten eli avoimen kokeilukerran, jossa pääsee itse kokeilemaan luistelua lainavälinein. Mukaan tarvitset vain ripauksen rohkeutta, liikuntaan sopivat vaatteet ja vesipullon. Ikäraja on 16 vuotta.

Syyskuussa alkavat alkeistreenit, joiden kautta uusi harrastuksesi pääsee loistavasti alkuun. Meillä voi harrastaa roller derbyä pelaajana, luistelevana tuomarina, ilman luistimia työskentelevänä toimitsijana, valmentajana ja vapaaehtoisena. Juuri sinulle löytyy siis ihan varmasti sopiva homma, joten tulethan mukaan! DRRD haluaa tarjota turvallisemman, syrjinnästä vapaan tilan treenata, pelata, toimia vapaaehtoisena ja fanittaa. Emme hyväksy syrjintää sukupuolen, seksuaalisuuden, iän, ihonvärin, kehon tai minkään muunkaan ominaisuuden perusteella. Alkeisjaksolle ja treenaamaan voi tulla kuka vain, ja DRRD:n kilpailevissa joukkueissa saavat pelata henkilöt, jotka kokevat voivansa pelata kattojärjestö WFTDA:n (Women’s Flat Track Derby Associationin) alaisuudessa.

Kysyttävää? Tavoitat meidän huipun aloittelijatoiminnasta vastaavan tiimin sähköpostilla: beginners(at)dirtyriverrollerderby.com.

Saavutettavuus

DRRD:n tapahtumissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita emmekä hyväksy rasistista, seksististä, homofobista, transfobista, ableistista tai muuten syrjivää käytöstä. Tapahtumissamme tulee kunnioittaa jokaisen itsemäärittelyä, eikä olettaa esim. kenenkään sukupuolta, seksuaalisuutta tai terveydentilaa. Ongelmatilanteissa voit kääntyä seuran jäsentemme puoleen tai ottamalla myöhemmin yhteyttä osoitteeseen conflictmanagement(at)dirtyriverrollerderby.com tai käyttämällä anonyymiä ilmoituslomaketta.

Pyydämme ottamaan huomioon hajusteherkät ihmiset ja välttämään hajusteiden käyttöä tiloissa.

Tapahtumapaikkana on Ilpoisten palloiluhalli, joka ei ole esteetön. Autolla pääsee ajamaan palloiluhallin ulko-ovien eteen ja vieressä 20 metrin päässä on parkkipaikkoja. Parkkipaikoissa ei ole erikseen varattuja esteettömiä parkkipaikkoja, mutta voimme tarvittaessa varata riittävän suuren parkkitilan ulko-ovien vierestä. Ulko-oville johtaa n. 5 metrin tasainen kivilaatoitus, joka on ylämäkeen n. 5 asteen kulmassa. Ulko-ovien edessä on 30 mm korkea metallinen ritilä. Ulko-ovissa ei ole automaattista avausta ja ne ovat raskaat, mutta olemme vastassa ovella tapahtuman alussa. Jos tapahtumaan tulee myöhemmin, voi soittaa oven vieressä olevaa ovikelloa, joka on 120 cm korkeudella.

Tapahtuma sijaitsee liikuntasalissa, jossa on puinen lattia, ja joka on sisään tullessa aulatilasta suoraan oikealla n.10 metrin päässä.

Aulatilassa on esteetön wc, joka on sukupuolittamaton.

Opaskoirat ovat sallittuja tiloissa.

Jos haluat tarkempia tietoja esteettömyyteen liittyen, ota yhteyttä beginners(at)dirtyriverrollerderby.com

25.8.2023

17:00-19:30 Suhdetuokio: Tunteet suhteissa

Tunteiden tunnistaminen ja niistä puhuminen ovat usein avain itsensä tuntemiseen ja läheisyyteen toisten ihmisten kanssa. Tervetuloa Suhdetuokioon, jossa pääset yhdessä tärkeän ihmisesi kanssa pysähtymään suhteenne ja tunteiden äärell

Suhdetuokiossa tutustutaan omiin tarpeisiin, toiveisiin ja reaktioihin, joita liittyy tunteisiin. Oivalluksia jaetaan yhdessä oman tärkeän ihmisen kanssa, jotta voitte oppia tuntemaan toisianne paremmin. Tuokio koostuu ohjaajien alustuksesta ja tehtävistä, joita tehdään itsekseen pohtien ja ystävän/kumppani(e)n kanssa keskustellen. Omista ja suhteen asioista ei keskustella muiden osallistujien kanssa.

Tuokio on suunnattu täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille (sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville) ja heidän ystävilleen, kumppaneilleen ja muille tärkeille ihmisilleen. Tuokio on maksuton ja suomenkielinen.

HUOM! Tapahtumaan on ilmoittautuminen! Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä.

Tapahtuma järjestetään Turun kaupunginkirjaston tilassa Kokoustila. Osoite on Linnankatu 2. Kaupunginkirjastoon ja Kokoustilaan on esteetön pääsy pyörätuolilla. Pyörätuoliramppi. Automaattiovi (painike). Invapysäköinti. Inva-wc. Hissi.

Lisätietoja saa kirjaston henkilökunnalta
p. (02) 262 0624.

26.8.2023

12:00 Turku Pride kulkue

Lähtö Vanhalta Suurtorilta klo 12. Aloitetaan kokoontuminen Vanhalla Suurtorilla klo 11.

13:00-16:00 Turku Pride puistojuhla

Sijainti: Puolalanpuisto

21:00-04:00 Iltabileet Saaristobaarissa

Liput iltabileisiin myydään Saaristobaarin ovella. Lipunmyynti alkaa klo. 20:30.

Hinta: 7-20€ (maksu omantunnon mukaan). Sisältää 2€ narikkamaksun.
Ikäraja: 18

Esiintyjinä:
Christopher Grevener (klo 21:30)
Thelise (klo 01:00)

Nähdään siellä!

Iltabileiden esteettömyystiedot:

Sijainti: Saaristobaari sijaitsee osoitteessa Aurakatu 14, mäessä kohti Turun Taidemuseota.
Sisäänkäynti: Ravintolan etuoven oikealla puolella olevan käytävän perällä esteetön sisäänkäynti club-puolelle.

Club-puoli: Ravintolan takaosassa on esiintymisalue sekä toinen anniskelupiste. Tilan oikean reunan sisäänkäyntiin rakennetaan seinustalle n. 200cm pitkä ramppi, joka nousee n. 30cm matkan kääntyen L-mallina oikealle 90 astetta. Rampin leveys on nousussa n. 100cm ja ylätasolla n. 90cm.

Ravintolassa on useita alle 1cm korkeita molemmin puolin viistottuja lattialistoja.

Saniteettitilat: Baarin vessat ovat unisex-vessoja. Esteetön WC löytyy clubin puolelta, lipunmyynnin jälkeen, VIP-loungea vastapäätä olevan esiintyjien backstagen sisältä. Esteettömän WC:n käyttö on maksutonta. Backstagen ovi aukeaa vasemmalta puolelta (saranat oikealla) ja oviaukko on 86cm leveä, huoneen vastakkaisella seinällä olevan WC:n ovi on 90cm leveä. WC-istuimen vieressä on oikealle kädelle puinen tuki ja vasen puoli on vapaa.

Tapahtumassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita.

Lisätietoja esteettömyydestä (saaristobaari[at]gmail.com).

27.8.2023

12:00 Sateenkaarimessu Tuomiokirkossa

Kaksikielinen sateenkaarimessu Tuomiokirkossa. Mukana muun muuassa: Mia Pusa (liturgi), Mia Bäck (saarnaaja), Marjo Danielsson & Nicholas Söderlund (kanttorit).

Esteettömyystiedot: Turun tuomiokirkko on esteetön. Esteetön sisäänkäynti kirkon pohjoispuolella.

Muut menovinkit (huomioi puutteet paikkojen esteettömyydessä!)

 • 23.8. 15:00-19:30 MLL: Askartelupaja
  • Askarrellaan yhdessä kylttejä ja sateenkaariaskarteluja Turku Pride:en Perhetalo Heidekenillä. Sään salliessa ollaan tietenkin ulkona Perhetalon pihalla, sateen tai kylmän sattuessa ollaan sisätiloissa.
  • Mukaan mahtuu ensimmäiset 35 osallistujaa. Tuttuun tapaan osallistujaksi voi ilman muuta ilmoittaa myös lapsensa. Voit tulla koko ajaksi tai osaksi aikaa mukaan askartelemaan. Tapahtuma on osallistujille maksuton ja ikärajaton.
  • Ilmoittaudu täältä!
  • Pihatapahtuma on esteetön. Sisätilassa hissi.
 • 25.8. TAFF: Animaatiodokumentti Fleen ulkoilmanäytös
  • Vapaa pääsy
  • Järjestäjä: Turku Animated Film Festival
  • Kieli tanska, tekstitetty englanniksi. Elokuvan ikäraja 15
  • Kirjakahvila, Vanha Suurtori 3
  • Saavutettavuus- & turvallisuustiedot: https://taff.fi/fi/turvallisuus/
 • 25.8. 18:00-01:00 Turun mummolaakson Elobileet
  • Kortteliravintola Kerttu, Läntinen Pitkäkatu 35
 • 25.8. 17:00-20:00 Sober Priday – Dance & Craft -workshop
  • Tanssi- ja käsityö -workshop, jonka tavoitteena on tarjota luovaa ja päihteetöntä tekemistä Turku Pride-viikonloppuun. Tapahtuma on Tanssistudio Flamassa, osoitteessa Rauhankatu 15, kello 17.00-20.00.
  • Workshopilla teemme makramee-korvakorut, tanssimme Todrick Hallin biisin tahtiin helppoa koreografiaa, nautimme sateenkaarevista minikuppikakuista (v,l,g) ja rennosta yhdessäolosta. Koko workshopin hinta on 25 euroa, joka maksetaan paikan päällä.
  • Tapahtuma on suunnattu nuorille ja aikuisille. Kieli suomi/englanti.
  • Lue lisää ja ilmoittaudu: https://www.facebook.com/events/824765789158343
  • Tanssitapahtumamme tila on valitettavasti kyllä esteellinen, tilaan pääsee vain rappusia pitkin.

Scroll to Top